Aktiviteetit

Luontoterapiaa tai kokkailua!

Kuninkaan Lohien laajasta aktiviteettivalikoimasta löytyy tekemistä moneen makuun; rauhoittavaa Mindfulnessia, tiimihenkistä kisailua, extreme lajeja hurjapäille tai käden taitoja hiovia työpajoja!  Vantaankosken upeat maisemat ja luonto keskellä Pääkaupunkiseutua luovat rentouttavat puitteet pakoon arjesta ja hektisestä päivästä!

Aktiviteetit tapahtuvat piha-alueilla, poluilla ja ravintoloidemme (kesä)keittiöillä eli kaikki näppärästi samassa pihapiirissä!

Tutustu valikoimaamme tai kysy lisää! Suunnitellaan ryhmällenne sopiva kokonaisuus!

Ota yhteyttä

Myyntipalvelu
p. 09 253 253 00 tai
[email protected]
tai jätä tarjouspyyntö klikkaamalla painiketta sivussa!


Aktiviteetit

Kisailua ja tiimiytymistä

UUTUUS! KARTANON FARMIKISAT

Nyt jokainen pääsee kokeilemaan sitä ihanaa ja mullantuoksuista maalaiselämää!

Pehtoori on tuonut seipäät ja hangot sekä saappaat ja sangot valmiiksi. Pehtoorin kyydissä tulee kuitenkin muutakin, kuin peltotyövälineitä. Farmilaiset saavat nimittäin näyttää myös lypsytaitonsa! Tässä leikkimielisessä ja hassun hauskassa kisailussa tiimityö on valttia, joten muistathan auttaa miestä mäessä.

Lopussa kiitos seisoo, kun farmilaiset ovat viimeistelleet tiimikakkunsa ja nautitaan kakkukahvit mahtavien Kartanon farmikisojen kunniaksi!

Toteutus
Ulkona, meiltä löytyy sadeviittoja ja lainasaappaita.

Lisätietoja
Aktiviteetissa ei ole mukana aitoja eläimiä, jonka vuoksi ohjelma sopii myös eläinallergisille. Yhdessä rasteista käsitellään heinää, mutta heinäallergikot huomioitu

Kesto
2–2,5 h

Ryhmäkoko
6–56 henkilöä

Vaatetus
Sään mukainen ulkovaatetus, joka voi likaantua tai kastua. Suosittelemme kerrospukeutumista. Kengät mielellään saappaat, vaelluskengät tai lenkkarit.

UUTUUS! PIKKU TYKY

Onko sinulla tarve edulliselle tykypaketille, mukavalle virkistymiselle tai hauskalle ohjelmalle kokouksen kaveriksi? Tässä ratkaisu!

Tällä paketilla saat hetken lisähappea hektiseen ja stressaavaan arkeen sekä solmimaan tiimin yhteen niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisestikin. Eikä pidä unohtaa nuotiopaikan tunnelmaa aamu- tai iltapäiväkahvituksen aikana!

Siirrämme nuotion ja aktiviteetit myös työpaikkasi pihalle tai viereiseen puistoon, kun haluat tiukan palaveripäivän väliin hengähdyshetken!
Kysy lisää!

Maistuisiko kahvit tulen äärellä, kaipaatko hengähdystaukoa tai olisiko tiimiytyminen tarpeen?

Valitse päivääsi sopiva aikataulu:
klo 9.00 – 11.00 tai klo 13.00 – 15.00

Kahden tunnin paketti sisältää kaksi 40 min aktiviteettia: Hetken lisähappi hektiseen ja stressaavaan arkeen & Leppoisa hetki yhdessä haasteita ratkoen
Aamu- tai iltapäiväkahvituksen nuotiopaikalla; Kahvi/tee, suolainen piirakka & suklainen herkku

Toteutus
ulkona tai sisällä Kuninkaan Kartanolla tai Vanhalla Viilatehtaalla

Kesto
120 minuuttia = 2 tuntia

Ryhmäkoko
8 – 40 hlöä

UUTUUS! KARTANON MYSTEERI – mysteeripeli ryhmille

Kartanon viekas wanha isäntä on rakentanut teille mysteerin ratkaistavaksi. Alkuohjeistuksen jälkeen teillä on 66 minuuttia aikaa ratkaista erilaisia pulmallisia tehtäviä ja löytää resepti teitä uhkaavaa “Pahaa yskään”. Peli pelataan 3-5 henkilön ryhmissä ja jokaisen panosta tarvitaan tehtävien ratkaisuun. Ohjelma toteutetaan pääsääntöisesti kartanon sisätiloissa.

Selviytyykö tiiminne tehtävistä vai päädyttekö mysteerin vangiksi?

Toteutus
sisällä Kuninkaan Kartanolla tai Vanhalla Viilatehtaalla

Kesto
75 minuuttia

Ryhmäkoko
5 – 25 hlöä, onnistuu myös englanniksi

SISÄCURLING

Hauska ja harmiton peli mikä herättää niin suuria onnistumisen tunteita kuin turhautumisen huudahduksia. Kaikille sopivassa lajissa alun kevyen harjoittelun jälkeen aloitetaan ”määrämittaisella”, missä katsotaan, kenen kiekko liukuu tarkimmin maalialueen keskustaan. Kahdesta tarkimmin kiekkoa liu’uttaneesta tehdään joukkueiden kapteenit. Joukkueiden muodostamisen jälkeen pelataan niin monta ”päätä” kuin varatussa ajassa ehditään. Pelin tuomari kirjaa pisteet tulostauluun ja viheltää virheet.

Toteutus
sisällä

Kesto
n. 1,5 h tuntia

Vaatetus
Rennot, joustavat sisävaatteet. Ohjelma sopii myös kokouspäivän väliohjelmaksi.

 

SELVIYTYMISPELI VANTAANKOSKEN LUONNOSSA

Skenaario: Autosi romuttuu peurakolarissa kaukana asutuksesta ja läheisesi jalka vammautuu niin, että hän ei pääse kävelemään. Sinun täytyy tehdä tarvittavat EA -toimenpiteet sekä hätämajoite seuraavaa viileää yötä varten ja etsiä jotain syömistä. Helikopteri noutaa teidät seuraavana päivänä n. 500 metrin päässä olevalta kallioaukeamalta. Miten toimitaan?

Selviytymispeli on hauska, tiimihenkinen peli ja ryhmät kisailevat toisiaan vastaan luonnossa selviytymisen taidoilla. Eräopas antaa tiimeille niksejä, miten parhaiten selvitä luonnossa yöpymisestä ja ruoan etsimisestä sekä ensiavusta.

Kesto
2 tuntia

Varustus
Sään mukainen vaatetus ja hyvä kengät metsässä liikkumiseen. Vaatteet saattavat kastua ja  likaantua

Ryhmäkoko
6 – 80 henkilöä

 

COMMUNICATION CHALLENGE

Yhteislähdöllä tapahtuva kilpailu, jossa parhaiten keskenään kommunikoiva ryhmä voittaa. Ohjelma sopii mainiosti kokouspäivien yhteyteen, tiimihengen kohottamiseen ja työhyvinvointipäivien virkistykseksi. NAAMELIAPLIK AOLUTEVRET!

Joukkueet liikkuvat ympäri Vantaankosken aluetta ja ratkaisevat kommunikointiin liittyviä tehtäviä ja haasteita. Joukkue, joka osaa parhaiten kommunikoida keskenään on vahva voittajaehdokas. Voitte halutessanne järjestää palkinnot voittajajoukkueille.

Tässä muutama esimerkki rasteista

 • Jos on tarpeeksi kaukana, ei huutaminenkaan auta.
 • Jos olet vain osa viestiä, niin millainen on kokonaisuus.
 • Voitko luottaa tovereihisi?

Kesto
1½–2 tuntia riippuen ryhmäkoosta

Vaatetus
Varustaudu sään mukaisella vaatetuksella, joka voi likaantua ja kastua. Jalkineiksi suosittelemme ulkoilukenkiä tai lenkkareita.

Ryhmäkoko
10–60 henkilöä

RISTIIN RASTIIN SEIKKAILU

Ryhmähenkeä nostattava ja leikkimielinen suunnistuskisailu. Rastille löytää jokainen ryhmä, mutta rastilta pois pääseminen vaatii taitoa, tuuria ja hyvää yhteistyötä!

Ryhmänne jaetaan pienjoukkueisiin. Joukkueet selvittävät suunnistusradan ja annetut tehtävät. Nopeus ei ole ratkaisevaa, sillä kävellenkin ehtii. Ainoastaan tehdyt tehtävät ratkaisevat voittajan.

Tässä muutama esimerkki rasteista

 • Älytehtäviä: Ratkaisu on helppo, mutta vastauksen löytyminen joskus niin kovin vaikeaa
 • Liikunnallisia tehtäviä: Koko joukkueen yhteenlaskettua notkeutta ja nopeutta mittaavia
 • Juomapiste: Nesteytys on pakollista ja tuo lisäpisteitä
 • Rakentamistehtäviä: Peukalo ei saa olla keskellä kämmentä, jos meinaa pärjätä

Kesto
1½–2 tuntia riippuen ryhmäkoosta

Vaatetus:
Varustaudu sään mukaisella vaatetuksella, joka voi likaantua ja kastua. Jalkineiksi suosittelemme ulkoilukenkiä tai lenkkareita.

Ryhmäkoko
10–300 henkilöä

MUSAVISA

Hauska sekä haasteellinen musiikkivisailu sisältää kolmi-osaisen kilpailun kitaran säestyksellä:
Intron tunnistus, puuttuva sana ja interaktiivisen laulun- nimi pantomiimin.

Musavisa sopii mainiosti kokouspäivien viihdykkeeksi sekä illallisten yhteyteen.

Kesto    
n. 30-40 minuuttia

Toteutus
sisätiloissa

 

Mielenrauhaa

RENTOUTTAVA YIN JOOGA

Vietä rentouttava hetki luonnon keskellä, linnunlaulun ja veden solinaa kuunnellen! Rentouta samalla arjen kiireestä ja stressistä kiristynyt kehosi, paranna keskittymiskykyäsi sekä vahvista lihaksiasi.

Harjoituksessa keskitytään lantion ja alaselän alueisiin. Asennoissa viipyillään useita minuutteja pääosin istuen tai maaten. Harjoitus lisää kehon liikkuvuutta sekä rentouttaa mieltä.

Kesto
60 tai 90 minuuttia
Toteutus
Sisällä (tai säiden salliessa voidaan olla ulkona)
Ryhmäkoko
5 – 14 henkilöä
Vaatetus
Joustavat sisävaatteet, paljain varpain tai sukat jalassa

SKUMPPA- TAI OLUTJOOGA

Joogaharjoituksen lomassa siemaillaan kuplivaa juomaa esim. skumppaa tai olutta. Hauska yhteinen hetki työkavereiden kanssa. Kehoon ja mieleen liikkuvuutta ja pehmeyttä kera kuplivan juoman.

Kesto
45–60 minuuttia
Ryhmäkoko
5–20 henkilöä
Toteutus
sisällä (tai voidaan olla myös ulkona)
Vaatetus
Joustavat sisävaatteet, paljain varpain tai sukat jalassa

ÄÄNIMALJARENTOUTUS

Äänimaljoilla tehtävä sointukylpy on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänimaljarentoutus toimii syvärentoutuksena laskien aivosähkökäyrän toiminnalliselta tasolta pois. Äänimaljat ovatkin ihana keino saada keho ja mieli rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Rentoutus soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressinpurkuun, syvärentoutukseen, ahdistuksen poistoon, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen. Tämä on oiva tapa katkaista kiireen tunne päivässä tai palautua stressaavasta viikosta. Äänimaljarentoutuksessa pyritään unohtamaan ulkopuoliset ärsykkeet ja häiritsevät ajatukset ja näin ollen latauduttua uudelleen tilaan ja aikaan. Rentoutuksen aikana maataan mukavasti pehmeällä kumimatolla. Rentoutukseen kannattaa pukeutua mukavasti ja lämpimästi ja voipa päälleen vetäistä vaikka fleeceviltin.

Tunnin aikana ei tehdä liikesarjoja tai joogaliikkeitä, vaan tarkoituksena on aidosti hiljentyä kuuntelemaan äänimaljojen sointia, keskittyä hengittämiseen ja purkamaan ylikuormituksen oireita. Se sopii täten siis kaikille ja tekee hyvää monilla eri tasoilla.

Toteutus
Kuninkaan Kartano

Kesto
45 minuuttia

Ryhmäkoko
2 – 14 henkilöä

HUILAUSPAIKKA

Huilauspaikkaan tullaan virkistymään ja irtautumaan arjen hektisyydestä, siellä keho ja mieli rentoutuu.
Huilauspaikassa herätellään kehon omaa virkistymis- ja rentoutumismekanismia. Ne vaikuttavat hyvinvointiin ja mielialaan kaikkien kehon järjestelmien kautta. Virkistymisen ja hyvän olon lisäksi voit oppia niksejä arjen rauhoittamiseen.

Tule irtautumaan normaalista työpäivästä tai suuntaamaan kokouspäivää uusille urille virkistämällä aivoja Huilauspaikassa Kuninkaan Lohien kauniissa ympäristössä.

Huilauspaikan ohjaajat ovat työskennelleet joogan, meditaation, hengityksen ja kehon- sekä mielenhyvinvoinnin parissa yli 15-20 vuotta. Heillä on vankka kokemus ja miellyttävä sekä varma tapa johdattaa osallistujat syvän virkistyksen äärelle. Siitä on hyvä jatkaa työpäivää tai yhteistä hetkeä kollegoiden kanssa.

Parhaimman rentoutumisen vuoksi puhelimet ja muut hälyttävät älylaitteet jätetään Huilauspaikan ulkopuolelle

Kesto
45 – 60 minuuttia

Vaatetus
Normaali sisävaatetus, kravattia voi höllätä

Ryhmäkoko
10 – 100 henkilöä

VETREYTTÄ VARTISSA

Kun päivä on täynnä istumista ja staattisissa asennoissa työskentelyä, keho ja mieli kaipaavat liikettä ja energiaa. Pieni taukoliikunta on kiva piristys työpäivän tai koulutuspäivän keskelle – liikuntahetken tyyli ja kesto räätälöidään aina tilanteen mukaan. Varttikin saa ihmeitä aikaan!

Toteutus   
Sisällä (tai kesäaikaan ulkona)

Kesto
10–30 minuuttia

Vaatetus  
Ei vaadi erillistä liikuntavarustusta

HISTORIAKÄVELY

Mikä onkaan ollut Vantaankosken merkitys alueen kehitykselle? Kuninkaantien reitti, mistä ja minne? Entä mikä on Vanhan Viilatehtaan tarina?

Historiakävelyllä näette alueen luontoa, ja pääsette kuulemaa alueen historiaa oppaan johdolla. Käydään kuuntelemassa kosken kohinaa ja ihmettelemässä ruukkikylän raunioita.

Kesto            30-40min

Kieli               Suomi/englanti

Vaatetus       Varustaudu sään mukaisella vaatetuksella. Jalkineiksi suosittelemme ulkoilukenkiä tai lenkkareita.

Ryhmäkoko   Max 20 hlöä per ryhmä (isompi tiimi voidaan jakaa kahteen ryhmään aktiviteettia varten)

VIRTAA VANTAAKOSKEN LÄHILUONNOSTA

Elämme ärsyketulvan keskellä. Ympäristömme on täynnä liikennettä ja hälinää, ja olemme kiinni älylaitteissamme valtaosan päivästä. Ei ihme, että saatamme tuntea levottomuutta ja kuormittua ihan huomaamattamme. Onneksi luonto tarjoaa puitteet pysähtymiseen ja akkujen lataamiseen.

Ota kokouspäivän alkuun, tauolle tai loppuun virkistävä luontohetki Vantaankosken upeassa ympäristössä.
Valitse aisteja herättelevä Pieni Virta (30 min) tai syvemmälle sukeltava Iso Virta (60 min).

Pieni virta sisältää 4 harjoitusta.
Iso virta sisältää 8 harjoitusta.

Toteutus
Ulkona Vantaankosken metsässä, kävelypoluilla, pitkospuilla ja kosken rannoilla

Vaatetus
Säänmukaiset vaatteet ja tukevat kengät

Ryhmäkoko
1–30 henkilöä

 

MINDFULNESS

Kiireinen arki ja stressaava työ ovat nykypäivän vitsaus. Henkiset voimavarat ovat koetuksella ja jokainen puntaroi omaa jaksamistaan. Säännöllinen tietoisuusharjoittelu nostaa tutkitusti ihmisen hyvinvointia ja keskittymiskykyä, laskee stressihormonitasoja ja lisää aivojen suorituskykyä.

Mindfulness-tunti sisältää luennon tietoisesta läsnäolosta sekä käytännön keskittymisharjoituksia omaan arkeen.

Toteutus
Ulkona tai sisätiloissa

Kesto
90 minuuttia

Vaatetus
Varustaudu sään mukaisella ulkovaatetuksella tai joustavilla sisävaatteilla

Ryhmäkoko
1–30 henkilöä

HYVINVOINTILUENNOT

Liikuntaan, hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyvät luennot sopivat mainiosti tykypäivän ohjelmaksi tai koulutustilaisuuden kevennykseksi. Reippaat ja mukaansatempaavat luennoitsijat tulevat ravitsemustieteen, fysioterapian ja Stress managementin aloilta.

Esimerkkiaiheita

 • Uni&Palautuminen: Laadukas uni luo pohjan palautumiselle
 • Ravinto&Liikunta: Dieetistä kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen
 • Ravinto&Liikunta; Sokerikoukussa – kuinka päästä eroon makeanhimosta
 • Liikunta&Hyvinvointi; Potku persuuksiin- kohti energisempää elämää!
 • Liikunta&Hyvinvointi; Tappaako istuminen työintosi? Löydä liikkeestä täsmälääke työhyvinvointiin

Toteutus
Sisätiloissa

Kesto
90 minuuttia

 

Veden äärellä

Melontaretki Vantaanjoella (2 h)

Kahden tunnin retki sopii mainiosti kokouspäivien yhteyteen, tykypäivien ohjelmaksi tai kesän virkistyspäivään.

Melontaretki alkaa Vantaankosken niskalta kävelymatkan päästä Vanhan Viilatehtaalta. Reitillä ei ole koskiosuuksia ja se on melontakelpoinen vähäisenkin veden aikaan. Turvallisuusohjeiden, asianmukaisen varustuksen (pelastusliivit, melat) ja ammattioppaan myötä reitti sopii kaikille!

Toteutus
Vantaanjoella

Kesto
2 tuntia

Vaatetus
Sään mukainen ulkovaatetus, joka voi likaantua tai kastua. Suosittelemme kerrospukeutumista. Kengät mielellään vaelluskengät tai lenkkarit. Aurinkoisena päivänä muistathan suojautua myös UV-säteiltä (aurinkorasvaa, aurinkolasit).

Ryhmäkoko
5–25 henkilöä

Kalastusta Vantaankoskella

Vanhan Viilatehtaan ohi virtaava Vantaanjoki luo hienot puitteet kalasteluun aivan pääkaupunkiseudun ytimessä. Joen kalalajisto on rikas ja siiman päähän voi tartuttaa ahvenen, hauen, säyneen, harjuksen, taimenen tai jopa nousulohen. Tavallisin saaliskala on kuitenkin kirjolohi, jota Vantaankoskeen istutetaan keväällä useamman kerran.

Kalastus toteutetaan heittokalastuksena virvelein ja halutessaan voi tutustua myös perhokalastuksen maailmaan. Ohjaajina toimivat ammattitaitoiset oppaat ja kalastusluvat sisältyvät järjestelyihin.

Toteutus
Vantaankoski

Kesto
n. 1½–2 tuntia ryhmäkoosta riippuen

Vaatetus
Varustaudu sään mukaisella vaatetuksella, joka voi kastua tai likaantua ohjelman aikana. Jalkineiksi suosittelemme ulkoilukenkiä.

Ryhmäkoko
5–20 henkilöä

Actionia

LÄNNEN NOPEIN – Tarkkuuspeli lännen tyyliin

Lännen Nopein on taitopeli, jossa tarkkuus on valttia. Treenaa sihtisi kuntoon ja pudota oikeat pullot hyllyltä. Tunnelma on kuin huvipuistosta! Tässä hauskassa ja mukaansa tempaavassa pelissä käytetään huippulaadukasta SimWay-simulaattoria.

Toteutus
sisällä

Kesto
30-40min tai 60-70min (aina, jos ryhmä yli 20 hlöä)

Vaatetus
normaali sisävaatetus

Maastopyöräretki Fatbike:lla

Vantaankosken alue, Kehä III:n ja Tampereen moottoritien kulmauksessa, on oikea luontokeidas!
Aluetta ympäröi aarniometsä, Vantaankosken äärellä mutkittelevat polut ja pitkospuut sekä maaseudun viljellyt pellot.

Maastopyöräretki alkaa Kartanon piha-alueelta lihaksia lämmittävällä alkuverryttelyllä. Pyörät säädetään ammattilaisen opastuksella jokaiselle sopivaksi ja opas kertoo ajovinkit ennen lähtöä, jotta ajaminen olisi mukavaa ja turvallista. Reitti määritellään osallistujien taito- ja kuntotason mukaan.

Kesto
2 – 3 tuntia, riippuen ryhmän kuntotasosta

Varustus
sään mukainen vaatetus ja pyöräilyyn sopivat kengät (esim. lenkkikengät). Vaatteet saattavat kastua ja likaantua

Ryhmäkoko
4 – 24 hlöä

 

Jousiammunta

Kuninkaan Lohien jousiammunnassa ei tähdätä ainoastaan tauluun vaan matkustetaan jousiammunnan historiaan ja vaistoammunnan saloihin. Samalla opitaan jousen käytöstä metsästyksessä ja taistelussa sekä tietenkin ampuma-asennosta ja oikeasta tekniikasta. Loppuajasta voit haastaa työkaverisi jousiammuntaturnaukseen. Käytössäsi on pätevä ohjaaja sekä oikeaoppiset välineet. Jousiammunta sopii kokouspäivien oheisohjelmaksi tai työpäivän piristykseksi.

Toteutus
Ulkona

Kesto
n.1½ tuntia riippuen ryhmäkoosta

Vaatetus
Varustaudu sään mukaisella ulkovaatetuksella

Ryhmäkoko
5–20 henkilöä

 

Käden taitoja

Keitettäisiinkös kahvit?

Suomalaiset juovat paljon kahvia, todella paljon kahvia. Kahvinjuonti Suomessa on kehittynyt. Isoisoäitimme juoman kahvin eteen piti nähdä enemmän vaivaa, mutta kahvi oli taatusti tuoretta.

Tehdään aikamatka historiaan, valmistetaan ja keitetään kahvi perinteisesti.

Aloitetaan alusta eli valitaan mieleiset pavut, päätetään niille tavoiteltu paahtoaste ja paahdetaan ne. Jauhettua pavut oikeaan karkeuteen keitetään nokipannukahvit. Samalla opitaan eri paahtoasteista, eri jauhatuksista ja kahvin suomalaisesta historiasta.

Toteutus   
Vanha Viilatehdas/Kuninkaan Kartano

Kesto   
1,5-2 tuntia riippuen ryhmäkoosta

Henkilömäärä
2 – 20 henkilöä

Hopeakaulakoru- tai hopeakorvakoru -työpaja

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao oma hopeakaulakoru tai korvakorut. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi hopeakorun. Koru sahataan materiaalista haluttuun muotoon ja siihen voi stanssata tekstiä tai kuvioida vasaroimalla. Kaulakoruun voi valita nahkaisen tai puuvillaisen nauhan.

Toteutus 
Vanha Viilatehdas/Kuninkaan Kartano, sisätilat

Kesto    
2-2,5 tuntia, riippuen henkilömäärästä

Henkilömäärä 
10–30 henkilöä

Hopeasormus-työpaja

Suunnittele, sahaa, viilaa ja tao oma hopeasormus. Työpajassa pääset valmistamaan perinteisillä kultasepän tekniikoilla itsellesi tai lahjaksi hopeasormuksen. Aiempaa kokemusta korunvalmistuksesta ei tarvita, työpajan kultaseppä opastaa jokaisen työvaiheen henkilökohtaisesti.

Toteutus
Vanha Viilatehdas/Kuninkaan Kartano (sisätilat)

Kesto
2,5–3 tuntia

Henkilömäärä
10–15 henkilöä

Nahka-työpaja

Työpajassa valmistetaan kultasepän ja suutarin perinteisillä menetelmillä moderneja nahkakoruja ja avaimenperiä.

Toteutus   
Vanha Viilatehdas/Kuninkaan Kartano (sisätilat)

Kesto
1 tunti

Henkilömäärä 
10–30 henkilöä

Tekotaiteellinen klubi

Lupaus:
Tekotaiteellinen Klubi -työpaja tempaa osanottajat keskelle artistin tärpätinhuuruista taiteilijaelämää silloin kun tarvitaan irtiottoa arjen rutiineista. Klubin käytyäsi olet löytänyt keinon vapautua luutuneista rajoituksista!

Kenelle:
Niille, jotka ovat kokeilleet jo kaikkea muuta. Tekotaiteelliset Klubit on suunniteltu palvelemaan yrityksiä, jotka haluavat tarjota sidosryhmilleen unohtumattoman, inspiroivan ja tyylikkään hauskan elämyksen taiteen keinoin. Et tarvitse aiempaa kokemusta – Klubi on suunnattu vasta-alkajille ja skeptikoille.

Ohjelmasisältö:
Maalaustyöpaja on intuition ja riemukkaan kokeellisuuden testilaboratorio, joka tarjoaa hervotonta epäonnistumisen iloa! Tekotaiteellisella Klubilla työskennellään ammattilaisvälinein, nautitaan musiikista, tuoksuista, makeisista, liikkeen tuomasta hyvästä olosta, inspiroivasta ohjauksesta ja tärkeilyvapaasta ilmapiiristä.

Palaute:
Kiitos, verenpaine laski!
Paras virepäivä ikinä!
Tulisin ehdottomasti uudelleen!
Hauska, mukaansatempaava, rohkaiseva.

Croquis piirustus
Klassinen croquispiirustus on nopeaa, luonnosmaista elävän mallin piirtämistä, jota taiteilijat ovat harjoittaneet vuosisatoja taitojaan kehittääkseen. Croquis tunnin aikana harjoitamme käden ja silmän yhteistyötä, piirrämme lyhyissä, enintään kaksi minuuttia kestävissä jaksoissa mallin vaihtaessa asentoa jokaisen piirroksen välissä. Nopeatempoinen piirtäminen on samalla sekä iloista, haastavaa että meditatiivista. Tämän aktiviteetin aikana otamme lahjattomuutemme tosissaan – lupaamme että et muista arkihuoliasi!

Kuivapastellitekniikka
Kuivapastellitekniikassa yhdistyy piirroksellisuus ja maalauksellisuus. Kauniit väripigmentit sekoittuvat Pariisin paperilla heleinä ja kutsuvat ilmaisematonta luovuuttasi esiin. Kuivapastellitekniikka on klassinen kuvan tekemisen tapa – saat aktiviteetin aikana ohjausta ammattitaiteilijalta, nautit käsillä tekemisen rauhoittavasta ja virkistävästä vaikutuksesta ja virittäydyt boheemiin taiteen tekemisen tunnelmaan!

Toteutus  
Vanha Viilatehdas/Kuninkaan Kartano (sisätilat)

Kesto  
2 tuntia (klubi voidaan myös toteuttaa tunnin mittaisena keskittyen vain yhteen tekniikkaan)

Henkilömäärä 
5- 30 henkilöä

Varustus
päälle rennot vaatteet, joissa on helppo liikkua ja jotka saavat hiukan pölyyntyäkin (liitupölyä)

Ruoanvalmistuskursseja

Kuninkaalliset ruokakurssit

Yllätä asiakkaasi tai henkilökuntasi erilaisella illanvietolla ja valitse Kuninkaan Lohien Kuninkaalliset ruokakurssit. Sinun ei tarvitse olla huippuluokan keittiömestari, riittää kun pidät kulinaarisista elämyksistä.

Kuninkaalliset ruokakurssit onnistuvat ympäri vuoden, kurssien sisältö vaihtelee sesongin mukaan. Kursseja ohjaa ammattitaitoinen keittiöhenkilökuntamme ja avuksi on laadittu reseptiikka. Ruoanvalmistuskurssit sopivat mainiosti henkilökunnan virkistyspäiviin sekä asiakastilaisuuksiin tai projektin päättäjäisiin.

Ruoanvalmistuskurssivaihtoehdot

 • Kuninkaallinen Grillikoulu 8–30 henkilöä
 • Kuninkaallinen Kokkisota 8–30 henkilöä
 • Cucina Italiana 8-30 henkilöä

Toteutus
Kuninkaan Kartano, käytössä myös kesäkeittiö
Kokkauskurssit järjestyvät iltapäivään/iltaan aikaisintaan klo 16.00 eteenpäin.

Kesto
4 tuntia muut

Henkilömäärä
8–30 henkilöä

Hoitava Sauna -tuotteet


HOITAVA SAUNA -LUENTO

Hoitava sauna -luennon aikana tutustutaan suomalaisen saunan erityispiirteisiin, saunan terveysvaikutuksiin, parantavaan luontoon sekä ainutlaatuiseen hoitoperinteeseen. Inspiroiva luento innostaa hyödyntämään saunaa hoitomuotona ja antaa runsaasti vinkkejä, kuinka jokainen voi hoitaa itseään saunomalla.

Kesto
60 minuuttia (luento ei edellytä saunaa)

Ryhmäkoko
8 – 30 henkilöä

 

HOITAVA SAUNA -TAPAHTUMA
Yhdessä jätämme arjen taakse ja siirrymme tavallisesta kohti ainutlaatuisuutta. Sauno tunnelmavalaistuksessa, pellavat lauteilla, koivua löylyvedessä ja nauti hiljaisuudesta. Samalla hemmottelet itseäsi hoitavilla ja puhdistavilla saunahoidoilla. Tapahtuman aikana opit myös paljon saunomisesta, hoitoperinteestämme, saunan terveysvaikutuksista ja siitä kuinka sinä voit hoitaa itseäsi saunalla.
Sisältää hoidot, ohjauksen, tunnelmaan sopivan teen ja pyyhkeen

Kesto
2 tuntia

Ryhmäkoko
8 – 20 henkilöä

BATHE LIKE A FINN – TAPAHTUMA
Bathe like a Finn -tapahtuman aikana opit ymmärtämään suomalaisen saunakulttuurin syvimmän olemuksen. Saunot ilman sääntöjä ja itseäsi kuunnellen, kuitenkin koko ajan ohjatusti ja turvallisesti. Koulutettu saunottajamme kertoo saunomisen yhteydessä
suomalaisen saunomisen erityispiirteistä, saunomisen terveysvaikutuksista ja hoitoperinteestämme. Tapahtuman aikana opit kuinka voit itse hoitaa itseäsi saunomalla.

Kesto
2 tuntia

Ryhmäkoko
8 – 20 henkilöä

VALMENTAJA
Saunahetket ja luennot ohjaa Terhi Ruutu; koulutettu hieroja, Saunaterapeutti sekä hyvinvoinnin suurkuluttaja, Terhen Helsingistä.
Inspiraationa toimii arvostus suomalaista kansanperinnettä ja alkuvoimaa kohtaan, mikä ainutlaatuisessa, suomalaisessa sauna- ja
hoitoperinteessämme on. Terhen on syntynyt halusta pitää suomalainen ainutkertainen saunaperinne elävänä ja vahvana.

Lisätietoja ja varaukset

Myyntipalvelu
p. 09 25325300
[email protected]

Sisäohjelmia sadepäiviin

KARTANON MYSTEERI – mysteeripeli ryhmille

Kartanon viekas wanha isäntä on rakentanut teille mysteerin ratkaistavaksi. Alkuohjeistuksen jälkeen teillä on 66 minuuttia aikaa ratkaista erilaisia pulmallisia tehtäviä ja löytää resepti teitä uhkaavaa “Pahaa yskään”. Peli pelataan 3-5 henkilön ryhmissä ja jokaisen panosta tarvitaan tehtävien ratkaisuun. Ohjelma toteutetaan pääsääntöisesti kartanon sisätiloissa.

Selviytyykö tiiminne tehtävistä vai päädyttekö mysteerin vangiksi?

Toteutus
sisällä Kuninkaan Kartanolla tai Vanhalla Viilatehtaalla

Kesto
75 minuuttia

Ryhmäkoko
5 – 25 hlöä, onnistuu myös englanniksi

HUILAUSPAIKKA

Huilauspaikkaan tullaan virkistymään ja irtautumaan arjen hektisyydestä, siellä keho ja mieli rentoutuu.
Huilauspaikassa herätellään kehon omaa virkistymis- ja rentoutumismekanismia. Ne vaikuttavat hyvinvointiin ja mielialaan kaikkien kehon järjestelmien kautta. Virkistymisen ja hyvän olon lisäksi voit oppia niksejä arjen rauhoittamiseen.

Tule irtautumaan normaalista työpäivästä tai suuntaamaan kokouspäivää uusille urille virkistämällä aivoja Huilauspaikassa Kuninkaan Lohien kauniissa ympäristössä.

Huilauspaikan ohjaajat ovat työskennelleet joogan, meditaation, hengityksen ja kehon- sekä mielenhyvinvoinnin parissa yli 15-20 vuotta. Heillä on vankka kokemus ja miellyttävä sekä varma tapa johdattaa osallistujat syvän virkistyksen äärelle. Siitä on hyvä jatkaa työpäivää tai yhteistä hetkeä kollegoiden kanssa.

Parhaimman rentoutumisen vuoksi puhelimet ja muut hälyttävät älylaitteet jätetään Huilauspaikan ulkopuolelle

Kesto
45 – 60 minuuttia

Vaatetus
Normaali sisävaatetus, kravattia voi höllätä

Ryhmäkoko
10 – 100 henkilöä

MUSAVISA

Hauska sekä haasteellinen musiikkivisailu sisältää kolmi-osaisen kilpailun kitaran säestyksellä:
Intron tunnistus, puuttuva sana ja interaktiivisen laulun- nimi pantomiimin.

Musavisa sopii mainiosti kokouspäivien viihdykkeeksi sekä illallisten yhteyteen.

Kesto    
n. 30-40 minuuttia

Toteutus
sisätiloissa

NAHKA-TYÖPAJA

Työpajassa valmistetaan kultasepän ja suutarin perinteisillä menetelmillä moderneja nahkakoruja ja avaimenperiä.

Toteutus   
Kuninkaan Kartano (sisätilat)

Kesto
1 tunti

Henkilömäärä 
10–30 henkilöä

ÄÄNIMALJARENTOUTUS

Äänimaljoilla tehtävä sointukylpy on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänimaljarentoutus toimii syvärentoutuksena laskien aivosähkökäyrän toiminnalliselta tasolta pois. Äänimaljat ovatkin ihana keino saada keho ja mieli rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Toteutus
Kuninkaan Kartano

Kesto
30 – 45 minuuttia

Ryhmäkoko
2-14 henkilöä

Lisätietoja ja varaukset

Myyntipalvelu
p. 09 25325300
[email protected]

Tarjouspyyntö

Tarjouspyyntö

 • Kirjoita lisätietoja ja toiveita esim. tilatoive, ajatuksia tarjoiluihin, ohjelmaan jne.
 • Rekisteriseloste ja tietosuoja
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lounaspöytävaraus Viilatehtaan lounaalle