Vanhassa Viilatehtaassa voi suorittaa metsästysluvan virtuaalisesti

Vanhassa Viilatehtaassa voi suorittaa metsästysluvan virtuaalisesti

Vihdoinkin pääsin tutustumaan Vantaankoskelle Kuninkaan Lohet ravintolaan. Vasta parikymmentä vuotta olen sitä suunnitellut, joten oli jo aika. Kosken partaalla nököttävä valkoinen rakennus, vanha viilatehdas, on niin poikkeuksellisen pittoreski näky, että siihen haluaa välttämättä tutustua lähemmin. Vantaankoski on historiallisesti merkittävä. Ympäristö on ollut asuttua jo kivikaudella. Viilatehdas toimi paikalla 1800 luvun alkupuolelta 1960 -luvulle saakka.

Mäen päällä, tien toisella puolella olevassa Kuninkaan kartanossa on tarjolla lounas joka arkipäivä ympäri vuoden.  Kuninkaan Lohet on tilausravintola, mihin moni ohikulkija on saattanut ikäväkseen törmätä yrittäessään nykiä lukittua ovea, mutta kyllä sinne yksittäinkin pääsee. Pitkin kevättä on erilaisia tapahtumia maaliskuusta alkaen ja Viilatehtaalla kesäinen brunssi miltei koko kesän. Olen koonnut tapahtumat blogini loppuun. Seuraa kalenteria. Paikka on ihanteellinen firman pirskeisiin, häihin, synttäreihin ja ulkomaisten vierailijoiden kestitsemiseen. Matkaa lentokentälle on vain kuusi kilometriä.

Vanhan Viilatehtaan sisätilat antavat, mitä ulkoasu lupaa. Lämminhenkinen, ison takan elävöittämä kokoussali hallitsee koskenpartaan rakennusta.  Yläkerrassa on Maunu Eerikinpojan puulämmitteinen sauna ja Irina Wahlbergin sähkösauna sekä kokoustila.

Ikkunoista avautuu mahtavat koskinäkymät. Kokoustiloja löytyy kymmenen hengen tiloista 300 henkeen asti, kesäaikaan telttakatosten avulla pihalle levittäytyen jopa 500 hengelle.

Kaksi isoa parkkipaikkaa antavat mahdollisuuden järjestää vaikka autonäyttely. Paikka taipuu niin moneen, että on helpompi sanoa mitä siellä ei voi järjestää. Käsittääkseni ainoa mikä sieltä puuttuu on nyt niin muodissa oleva pakohuone. Sitä tuskin tuleekaan, sillä suurin osa oheisohjelmista pohjautuu ympäröivään luontoon. Paitsi se virtuaalisen metsästysluvan hankinta, sen voi suorittaa sisätiloissa.

Ryhmille on tilauksesta tarjolla liikuntarata metsäpoluilla, kilpailuhenkistä viestiä, leikkimielistä suunnistusta, joogaa SUP-laudalla tai ilman, suppailua, melontaretkeä,valokuvausretkeä, kuninkaallisia ruokakursseja, korun tekemistä, nahkatöitä, jousiammuntaa yms.  vuodenaikojen tai omien mieltymysten mukaan   Metsästystutkinnon voi suorittaa sisätiloissa aidonnäköisillä replika-aseilla metsästyssimulaattorissa.

Ruokapöydän tarjoilut tulevat läheltä, metsästä ja koskesta, on jänistä ja karhua. Melkein täysvegaanina on vähän tylyä kertoa pupujussin ja karhun syömisestä, mutta eikös se ole kuitenkin ekologisempaa kuin kasvatetun lihakarjan popsiminen?

NYT siirryn niihin tapahtumiin, joihin ei tarvitse kerätä itse mitään ryhmää vaan voi mennä valmiille ja samalla tutustua taloon sisältäpäin.

Maaliskuussa 24.3 klo 19.00 – 23.00 Kuninkaan Kartanolla järjestetään ”Maailman suurin kynttiläillallinen” Earth Hourin kunniaksi. Vaskivuoren lukion voittoisa kuoro esiintyy. Liput   55 €

Viilatehtaassa:
Lauantaina  14.4 klo 13.00 – 16.00  Viilatehtaan kevätjuhla – keväinen buffet 49 €
Perjantaina 18.4 klo  18.00 – 22.00  tapahtumapaikkana Vanha Viilatehdas
Lasilliset Juicea, musikaali Juice Leskisen elämästä.  Buffetruokailu plus musikaali 69 €
Tiistaina 1.5  klo 11.00/ 14.00 / 17.00 Vappupäivän buffet Viilatehtaalla  49 €
Sunnuntaina 13.5 klo 11.00/ 14.00 / 17.00 Äitienpäivälounas sekä Vanhalla Viilatehtaalla, että Kuninkaan Kartanolla
Viilatehtaan standup grilli 18.5 ja 25.5. sekä kesäkuussa 15.6   klo 19 -23    59 €
Viilatehtaan kesäinen buffetlounas   18.6  –  10.8   9,50 €/ 15 €


Katso alkuperäinen kirjoitus
Tarjouspyyntö

Tarjouspyyntö

  • Kirjoita lisätietoja ja toiveita esim. tilatoive, ajatuksia tarjoiluihin, ohjelmaan jne.
  • Rekisteriseloste ja tietosuoja
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lounaspöytävaraus Viilatehtaan lounaalle